Evaeva O Národní muzeum moc stojím já, ale bojím se, že se to setká s nepochopením.
continuity Vidíš, to by možná šlo.
Evaeva O Národní muzeum moc stojím já, ale bojím se, že se to setká s nepochopením.
continuity Vidíš, to by možná šlo.
Evaeva Karja No doufám, že ji to brzo přejde. Jako ona je šikovná, ale nějaké vyštlování co se může a co ne je zatím uplně k ničemu. Takže takhle většinou dopadneme tak že jí buď nesu a ona kvílí že chce chodit, ale jakmile ji položilm, tak zase zdrhá... po chvíli mi rupnou nervy a buď jí nesu celou trasu, nebo narvu do kočáru a dělám, že neslyším
A jo, ona je asi napřed celkově, sice teda používá pár slov, ale domluví se většinou i s cizíma lidma, ví kde má svoje věci, klidně si dneska na cvičení došla sama ke kočárku, otevřela zip na batohu a vyndala si lahvičku, když jsem se jí zeptala, jestli nechce pít. Vyčíhala že nedovírám branku na chodbě a naučila se jí otvírat. Pak to po sobě zavře a já si připadám jako blázen
No je s ní sranda. A kočár jsem se rozhodla, že určitě beru tandem. Když bude moc peklit, tak jí prostě přikurtuju. A hlavně teda nám zůstane ten benefit toho spánku kdekoliv...
MPLee Jj, já si koupila z druhé ruky tandem a jako taky bych ho bývala využila, ale padnul mi do toho covid a fakt jsme nikam nejezdily tady na vsi nebyl potřeba nebo já nějakém časově krátkém výletě. Ono ti to totiž často vyjde, že si bude chtít třeba někde odpočinout na výletě i když ne třeba spát a kam ji dáš? My jsme v podstatě vůbec nikam nejezdili, když jsme jeli občas na celodenní výlet tak jsme jeli oba dva a měli jsme kočárky dva no.
Karja tomi připomíná když jsem šla před pár dny do garáže pro brambory,akce asi na 2 minuty. Před odchodem to s nimi důkladně proberu, příšerka sama hlásí, že nebude brášku bouchat a že dá na něj pozor aby si neublížil. Vrátím se do strašného bolestivého pláče, doběhnu do obýváku, krteček leží na zemi na zádech, příšerka mu skáče po břiše. Tak ji sundám, utiším ho a ptám se jí, proč to jako dělala. Tak prý skákala na koníčkovi, ale z toho jí bolely záda, tak začala skákat na bráškovi, protože u toho jí záda nebolí.![]()
![]()
Sairon No to je konec. U nás se to teď obrátilo, agresor je malamala, že strká, bouchá, tahá za vlasy bez nějakého důvodu, ale tak to mě tak nedrasa jako když bylo to násilí pachane na tom slabším. Tuhle jsem je načapala, jak drží v ruce černobílou fotku moji ségry u nějakých dveří a starší říká malemale ,,podívej když jsem byla malá, taky jsem tě bouchala a taťka mě za to zavřel do pokoje a tak jsem tam byla takhle sama,,. Tak jim říkám že je to teta Anna. A teď často rozjímají nad tou fotkou, jak Anička pouchala Petrusku a tak ji děda zavřel....
MPLee já to taky tak dělala, když nechtěl jít, kam bylo potřeba, byl přikurtován řev neřev
tohle dítě se úplně vychovávat nenechalo (nenechá), on má takové čertíky v očích, chápe jen přímé důsledky, což se zrovna u přejetí autem moc nedá dělat. On je pořád jednou nohou na hranici, zlepšuje se to až teď.
Já dvoukočár neměla, malý se narodil na podzim, v zimě jsme na celý den nikam na výlety nejezdili, ani starší v kočárku nespal. Já bych se s ním hlavně nevešla do výtahu, takže můj plán byl ho pořídit jen v nouzi nejvyšší. Starší už vůbec nechápe, že by mohl jet v kočárku, v zimě jsem ho v něm vezla k doktorce a vůbec nechtěl, přitom sotva chodil.
Sairon
ti moji jsou naštěstí k sobě docela hodní, když jsou sami, je to úplně úžasné, jak si povídají (když o mě vědí, není to taková idylka, ale nebijou se)
Karja můj mladší to teda dělá nezávisle na sourozenci, akorát když jsem jen s ním, můžu ho víc sledovat.
Prosím vás, jak jste ty děti kurtovaly? Mladší nevylezala, takže to nebylo potřeba, starší se mi z toho kočárového uvázání vymotala, když hodně chtěla ( a ona buď chtěla hodně nebo vubec).
Naštěstí si teda dala celkem říct, resp. vyhrůžka omezením svobody na ni fungovala nečekaně dobře.
continuity já myslím, že pochopil, proč to tak je, dokonce myslím, že jsem ho poutala jen kolem boků a mezi nohama. On v tom amoku vůbec nezkoušel se vymotat nebo tak něco. A když se uklidnil, buď se vezl nebo jsme to zkusili znovu.
Evaeva Karja Mám taky vyhlídnutý z druhé ruky. Lockdown už snad další nebude a ráda bych si dál nechala cvičení s malou a plavání, třeba i to messyplay a to je všechno mhd a ještě s přestupy, to je ten kočár jistota. Často se tam tak utaví že usne cestou... Večery v restauraci i na návštěvách je fajn to spaní v kočárku, o výletech nemluvě... Jako dost se mi líbí teď občas jít bez kočáru, ale když už ten kočár stejně budu muset tahat, tak ať tam kdyžtak naložím všechny (pes v zimě rád jezdí dole v košíku
) No a pak ho zase prodám, no.
MPLee Jo ten kočárek si rozhodně kup, myslím že ho uzijes, přece jen my bychom i bez lockdownu nebyli tak akční, já ho plánovala hlavně do města, obchody a tak, tady to nemělo smysl a na delší vzdálenosti jsme si vystačila se skejtem. Jinak o těch večerech si myslím svoje, ale třeba mě vyvedes z omylu, už jsem o jedné takové matce dvou dětí blízko po sobě dokonce slyšela!:-D Tak teď bych jednu i znala!:-D
MPLee jojo, my máme všechno na sídlišti, plavání pět minut pěšky, cvičení přes ulici, takže já se fakt celou zimu plácala tady. On se pak naučil na odrážedle a bylo vystaráno, to už jsem dojeli kamkoliv. Tím, že spal v postýlce, tak jsme stejně museli na oběd domů.
continuity no, nas kocar ma petibodovy pasy jako treba autosedacka, z toho se neda dostat
ja toho musela napriklad vyuzit dneska v metru, kdyz se rozhodl, ze me bude kopat a nechtela sem riskovat, ze mi rupnou nervy![]()
continuity taky máme 5 bodový pás a když hodně chce, tak vytáhne třeba jednu ruku, ale uplně se z něj nedostane...
Karja no zatím doufám, povíme si za rok
711990 já měla taky pětibodové pásy, ale věřím, že hubené dítě se z toho dostane, když ho neutáhneš tak, aby byl opřený. Já ty ramenní popruhy teda moc nepoužívala, co si pamatuju.
MPLee já ti věřím, pokud budeš mít spolupracující dítě. Vy ty věci chcete dělat, já myslím, že moje děti by taky zvládly víc, mně to ale vůbec nenapadlo chtít dělat.
continuity ja mam deti asi hodne mimo štandard, lebo som bežne nepriputavala ani jedného. Iba občas v núdzi najvyššej a aj to len tými spodným pásmi na nohy, vrchné som nepoužila nikdy a len tam zavadzali. Si pamätám ako mi kamoška, čo žije v Anglicku rozprávala o jednej susede, čo dvojročného nepripútava v kočíku (pritom bol kludny a nesnazil sa utiect), aká je nezodpovedna a ja som sa zas na oplátku čudovala, že to niekto používa:)) tak sme sa zasmiali a uznali každé dieťa a rodič je iný ![]()
Mrakoplas naše nepripoutany dite z toho vylejza (spis vytejka spodem) za jízdy a dost neočekávaně, taky ji teď poutam
i v zidlicce musí bejt prikurtovana
Potrefenáhusa jo, to vylézání spodem je vtipný. Já to teda podporuju, ale ne vždycky se to hodí. Třeba při nastupování do metra![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.