Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 12:21

Len já si vzdycky vzpomenu na Evaeva jak od roka prebaluje kluky jen ve stoje 

u nás: Husicko, prosím te, stoupni si tady na chvíli, potrebuju ti natáhnout kalhoty. V tu ránu úplně gumovy nohy, dite se kaci, bum, rána, řev...čím víc se potřebujeme někam vypravit, tím je to zoufalejsi

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 12:35
Reakce na Potrefenáhusa:

​chybí mi tam možnost řvát a tahat z matky teplaky, pak upadnout a o něco se bouchnout nejlíp do hlavy??? 

Taky si rikam, ze tam neco chybi

Nechtela jsem to sem psat a zvysovat nemocnost, ale u nas se tak stonalo, horecka, ryma, kasel, i nejaka vyrazka na obliceji, ale nerozklicovala jsem, jestli s tim souvisela. Ted uz zbyla jenom ta ryma. Aspon jsem mela cas sehnat prvni boty. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 12:45

Malengepokud si vzpomínám, tak se měří, váží, zkouší zrak a sluch, doktorka se snaží si s dítětem popovídat, poslechne si ho, omrkne stavbu těla. U nás to proběhlo rychle a úspěšně, dcera chodila už půl roku do školky a spolupracovala.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 12:51

letfenixa alica jedáva rovnako dlho, ale ja musím pri nej sedieť, inak sa nenaje vôbec. 

Online Kokoska
35032 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:01

Potrefenáhusa na to jsem mela trik - bez varovani capnout dite, dokud stalo, oprit zady o sebe, nez se vzpamatovalo, sup jednu nohu. A kdyz pak gumovatelo, tu druhou uz jsme tam vsede nejak narvali.

Horsi je, kdyz se nasponuje a sviji a pretaci nebo sebou rovnou svihne na zem, na to je expert vnucka a doprovazi to vzteklym revem. Predvedla to vzorove na navsteve u moji mamy a ta je z toho dodnes v soku, po kazde se me pta, jestli se Ema jeste vzteka a co s tim delaji. Dokonce hovorila i neco o metlicce, to jsem ji teda zarazila, ale mam pocit, ze na to casto mysli. Jak znam Emicku, toho kudrnatyho blondatyho modrookyho andilka, ta by se radsi nechala umlatit, nez by slevila ze svyho.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:01

Mohučanka díky moc, malej do skolky taky chodí, takže to by mohlo pomoci, vždycky se tam navíc choval vzorně, i když byl nemocny a tak. Jsem na to zvědavá, snad nebude ten den vstavat úplně zadkem nahoru

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:12

Malenge náš malej taky chodí do školky, ale tříletá kontrola bude jedna velká katastrofa, myslím, že ho posoudí jako retardovaného podvyživeného a mě rovnou zavřou. Vůbec nechápu, proč jsem se téhle kontroly obávala s Ríšou, ten byl podle mladšího úplně na jiném levelu. Akorát nepochopil "jedno oko zakryjeme"

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:14

Malenge U nás se ještě doktor pokoušel změřit tlak, čímž dceru tak rozložil, že ze zbytku prohlídky nebylo nic, protože ho prořvala :)

Online Kokoska
35032 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:18

Malenge po malym vnukovi pry doktorka chtela, aby se nahatej prosel kousek tam a zpatky a on se nastval, ze pry ji nebude ukazovat pindika, sedl si zady k ni na zidlicku a trucoval. Tu zidlicku si pritahl pred tim do ordinace z cekarny, nedal jinak.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:23

DruI tlak, jo. No teda, to muselo být něco. 

Malenge Pinot Noir nás příští týden čeká kombinovaná pětiletá a čtrnáctidenní prohlídka, jsem celkem zvědavá, jak to půjde.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:27

Pinot Noir Malenge holky, klid:) PLDR byvaji zkuseni a vedi, ze jim maloktere dite neco predvede. My jako zazrakem tyto prohlidky zatim ustali, ale meli jsme zrovna dobry den. A nase dr.se jenom smala a rikala, ze ani nic necekala, ze je pro ni relevantni, co ji reknou rodice. Akorat u toho testovani zraku, ze by musela poslat dite na nejake spešl vysetreni, kdyby nemohla zjistit, jak to dite vidi. 

Jinak za retardy budeme my ted u zapisu. Pry tam od deti chteji pisnicku nebo basnicku, syn neumi zadnou. A rekl mi, ze zadnou se ucit nebude a ze tam bude mlcet. Mne to je takove blbe, tak jsem mu rekla, ze by se nejakou naucit mel. Tak pry jestli muze rikat Mikulas je hodny pan (ok, jednu teda umi). Mikulasska mi prijde divna, tak jsem vybrala nejakou jednoduchou rikanku, vcera jsem to do nej cestou ze skolky hucela, a nenaucil se teda nic. Jako jestli ma tak strasne blbou pamet, tak to bude nestesti. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:32
Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:40

Malenge Neboj naše jen rvala a řekla ,,ani se na tebe nepodívam,,. Doktorka úplně v pohodě, asi tou větou usoudila vysokou zralost. Rvaly jsme na sebe věci typu ,,A papá dobře?,, ,,Papá,, všechno?,, ,,všechno!,,. ,,A vyprazdňování?,, ,,Dobrý,,. No a to bylo všechno! Snad si mě tam nijak nevedou. Zrak jim naštěstí teď vyšetřovali ve školce. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:44

Prosím vás, na dvojročnú prehliadku sme mali priniesť moč. Za chvíľu bude mať tri a doteraz sa mi ju nepodarilo doručiť, snáď to na trojročnej klapne

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:44

Mohučanka Nás čeká za dva měsíce roční a pětiletá a teda odvahu je tam vzít oba najednou nemám takže jsme objednání na dvakrát. Taky bych měla dceru začít připravovat.

Gatita Já bych ho klidně nechala přednášet mikulášskou. Ale já klidně zpívám koledy uprostřed léta :)

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:48

Gatita no právě, co řeknou rodiče. Bohužel budu muset potvrdit, že nic neumí, nemluví, nejí, na otázky typu "ukaž něco" nereaguje.

Akorát umí dobře chytat balón a výborně kopat. 

Má prostě skvělé předpoklady být fotbalistou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:50

Potrefenáhusa Myrtila Len vy máte ty děti menší, tohle období u nás skončilo okolo roku a půl, roku a tři čtvrtě a měli ho oba. Nesnášela jsem to, ale kolikrát jsem prostě vařila se řvoucím dítětem u nohy. Já teda myslím, že to spadá pod to "něco si dělat", akorát to není to, co bych si představovala. Teď už to chápe, což teda taky někdy znamená, že chce pořád "něco dobrýho" a "číst" a dost důrazně to vykřikuje, dokud to nedodělám

Ve stoje je přebaluju, co stojí. Starší odmítal ležet na zádech jen co se naučil otáčet (při jakékoliv činnosti, na plavání nebo na cvičení taky), takže stoj byl velká úleva. Plenu natáhneš hned, tak pak holt chvíli běhal bez kalhot. V leže bych potřebovala ještě jednoho, aby ho držel.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:57

Mrakoplas my měli mít na tříletou ranní! moč. Ranní moč je pořád v pleně a to jsem se tehdy fakt posnažila a ráno vystartovala hned, jak oko otevřel. Bojím se, že stejné to bude i s druhým a možná i na té pětileté. 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:59

Evaeva Já na tříletou prohlídku tu raní moč přinesla... a zapomněla jsem ji odevzdat, takže jsem si ji zase odnesla :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:02

DruI já měla druhou ranní moč, prý lepší než nic.