Máš toho hodně za sebou, ale sedne si to a bude to zas fajn.
Vše o těhotenství a dětech
Rhaenys to je krasny chlapecek! Nase Adelka je teda presne o mesic starsi!
dzizisketa máte to náročné, ale aj to pominie ![]()
Pch, ako matka na MD som si chodila po dochodcovske obedy do školskej jedálne!
Rhaenys To je miláček ![]()
U nás 9,5 měsíce a řádí hlavně na hřišti
Jsem strašně ráda, že už nějakou dobu bezpečně sedí, stojí a obchází nábytek. To, že s ním v pěkném počasí můžu vyrazit na hřiště a že už si užije na houpačkách apod., je balzám na moje nervy ![]()

Karja Len jak ja vam rozumim! Nase mala je strasne urvane dite, nastesti je i neskutecne roztomila a sikovna, tim to trochu kompenzuje. Ty hysteraky x krat denne me fakt nici. Jak ja se tesim na dobu, kdy se s ni bude dat rozumne domluvit. Starsi je zase samonasiraci, takze nektere dny jsou akusticky hodne narocne, no.
K tomu rceni o spokojene matce a nasledne i diteti, myslim ze to plati jen opacne - nervni matka tu nervozitu prenasi na dite. bohuzel to plati u nas porad, kdyz mam spatnou naladu ja, ma ji pak cela rodina
mas to hodne narocne, snad se brzy das do poradku ![]()
Vcera jsem mela chemoterapii, malou hlidala moje mama. Kdyz pak musela asi ve ctyri, kdyz ja uz byla doma, odjet, tak pak mala hodinu rvala, ze babicka uz je pryc. Pak usnula, spala asi do sedmi, nacez dalsi dve hodiny, nez konecne dorazil muz z prace, opet rvala kvuli uplne vsemu. To se pak celkem uklidnila, nakrmila se od taty cokoladou a soletkama (z nich ji vzdycky odrbeme sul), coz bylo prvni jidlo, ktere ji neprivedlo k hysterickemu revu. Ja ji nabizela bramborovy gulas (vareny s ohledem na to, ze ho bude jist i batole), kure na paprice s testovinami od babicky, michana vajicka, chleba se syrem, matyldu, jogurt s granolou, hrozno, kapsicku, banan, ze ktereho ukousla asi tak gram, i kdyz ho predtim nutne potrebovala.... Jak ja byla rada, ze muz konecne dorazil a ja se zavrela do loznice.
Co me na mem diteti posledni dobou uz dost vytaci, tak ze se pokazde budi se revem. Ona proste nemuze jen tak otevrit oci a byt vzhuru. Ona musi nejdriv aspon deset minut jecet, nez ty oci otevre. Pak je ale vetsinou cely den dobre naladena a usmevava, jen to buzeni ![]()
A teorie o klidne matce a klidnem diteti nejradeji rozviji jedna kamaradka, co vyfasovala uplne bezudrzbove dite. Dite, co treba v pul roce lezelo hodinu a pul bdele v kocarku v hospode na zadech a koukalo na strop a ani nepiplo, zatimco ja byla vecne na lovu toho naseho v te dobe ani ne rocniho, co nutne muselo vsude lezt a rozhodne si nechtelo sednout a koukat na nas, jak si povidame. Dite, co od tri mesicu spi celou noc bez buzeni, protoze oni se tak s nim dohodli, ze potrebuji spat a dite pry to jejich vychovne pusobeni pochopilo
dite, co si klidne sedi na piskovisti na jednom miste a pak si mozna popojde o kousek dal pro jinou hracku, zatimco to nase prave samo vysplhalo po zebriku na dvoumetrovou klouzacku a pak se snazi zdrhnout z hriste na ulici ![]()
Zuzuli Já mám teda asi mimořádně tupé děti, ačkoli jim horem dolem vysvětluju, že potřebuju spát, tak dcera začala spát celou noc ve třech letech a syn se mi ještě furt budí tak třikrát za noc, když je dobrý den. Anebo to teda vysvětluju blbě, to je druhá možnost :o)
Ale všem těmhle chytrejm rodičům bezúdržbového dítěte zcela nesobecky přeju druhého divocha, ať mají šanci se ukázat ;o)
Zuzuli
s diteten se dohodli!!! To je bozi.
Jinak na ty teorii urvana matka-urvany dite neco je, ale jen jednim smerem haha. Kdyz je dite extra urvany a matka nevyspala a hladova, tak je to proste cely jeste horsi! Opacne to bohuzel nefunguje:)
Zuzuli Uměj vyhmátnout, kdy je člověk oslabenej a peklit o to víc.
S tím křikem po probuzení tě moc lituju, taky jsme měli takový období, přešlo to samo.
Ta dohoda, že potřebují spát mě moc pobavila. Taky bych jim přála, ať se ukážou, jak to bude fungovat u nesplavných typů osobnosti. Určitě by dostali nobelovku za výchovu.![]()
Len ono tu buzeni se revem u nas trva bez par dni uz dva roky
ale snad to jednou prejde. Probuzeni bez nej bych mohla spocitat na prstech. Jen posledni dobou uz mi to dost pije krev.
Zuzuli No nechtěla jsem rovnou psát, že to trvalo něco přes rok. Určitě to jednou přejde a snad to bude brzo. Vidím ten velkej rozdíl, hned je při vstávání jiná atmosféra (a pomáhá to přežít ty následující uřvaný hodiny).
mnum my máme taky hysteráky několikrát denně, kolikrát i se starším. Já myslela, že je to normální ![]()
Já to bezůdržbový mimino měla. A ty řeči o spokojená matka- spokojený dítě mě hrozně štvaly i tak. Spíš bych řekla, že jsem byla v klidu, protože dítě bylo v klidu. A rozhodla jsem se spoustu věcí neřešit - prostě jsem se smířila s tím, že jí bude 3 měsíce bolet břicho a nehledala jsem za každým svíjením svojí dietní chybu (kamarádka mi brečela do telefonu, že je neschopná matka, že to přehnala s čokoládou a miminko se trápí - měla jednu řadu Milka čokolády
A psala si kojící sešitek kde přesně zaznamenávala co snědla a co dělalo dítě), bylo mi jedno jestli uvařím nebo jídlo objednám, nebo jestli jde dítě spát po hodině nebo 3 bdění a že usíná kolem 11 večer (ta samá kamarádka prostě trvala na tom že se chodí spát v 7 a klidně 3 hodiny uspávala dítě, které ani nechtělo spát, ani neřvalo). A že každé odpoledne má hodinu kdy pláče a nic to neovlivní, tak jsem jí chovala a u toho koukala na televizi. Jasně, mít náročné dítě, co řve od rána do večera, tak se v zenu neudržím. I takto jsem kolikrát vybouchla a měla toho plný zuby, ale většinu času to byla pohofa. A i teď je dcera spíš spokojený typ. Od rána (po tom co se probudí s pláčem, zdravíme
Zuzuli ) se více méně usmívá a není problém s ní dělat cokoliv. Jasně, občas mi visí na noze a kňučí, venku zdhá pod auta a včera v Rossmanu si nakoupila kapsičky a lyo ovoce za 900 (prostě to házela z regálů do dětského vozíku a nenechala mě to vrátit zpátky, jak to dělá Karja , že holky nic neberou?
No byla tak roztomilá, že jsem je koupila, protože jsem nechtěla histerák v obchodě se zdrhacím dítětem a plným košíkem věcí a máme teda zásobu na další měsíce. Jen se trochu bojím, že z ní vychovám rozmazlence co může všechno
Ale prostě i ty činnosti, co se mi nelíbí dělá s úsměvem a spokojená. Jasně, možná by se mi víc líbilo, kdyby vydržela sedět v restauraci u stolu a v klidu koukat jak jíme a místo toho dělá psí kusy... Ale taky by mohla celou dobu brečet a fňukat, že. Takže u nás je to spíš spokojené dítě- spokojená matka. Když mi neni dobře, tak samozřejme nespokojená matka- protivné dítě platí taky, ale jen tímto směrem. Proto s ní asi obrážím tolik aktivit - protože je spokojená a pak vydrží i nezáživné činnosti uplně v klidu. Když jsme celý den doma, tak se nudí a vymýšli blbosti a prudí. No jsem dost zvědavá na druhý kousek a jen doufám, že úplné satáně na nás nevyjde ani tentokrát ![]()
Zuzuli moj mladsi brat bol neskutocne urevany a mam pocit ze to trvalo vecnost. ako babo najskor otvoril hubu a vrieskal a az potom oci. to iste ked sa este ako skolkar budil z denneho spanku a vseobecne mu stacilo malo a reval furt furt furt!
moj syn ma uz dlhsie vrieskacie obdobie a mam normalne dejavu a vnutorne uplne penim lebo to nedavam a je to hrozne vycerpavajuce
711990 ta dohoda s miminem je podle Nevýchovy. Já s oblibou říkám, že jsem jim ještě v břiše přečetla tabulku, kolik mají v jakém věku spát, a oni jí dodržovali
Obojí je pravda, ale samozřejmě děkovat za spavé děti můžu leda přírodě.
JanieB taky krasny dite! Samy zenisi pro Adelku ![]()
Evaeva mozna je, ale i kdyz starsi taky dost plakala, nikdy to nemelo takovou intenzitu a trvani jako nyni u male. No proste mi to drasa nervy a jak vime, nervozni matka nic nevylepsi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí