Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 14:06

MPLee   tohle všechno máme samozřejmě taky. Lyže, paddleboardy a stany jsou v garáži. Spacáky, karimatky, longboardy, helmy, chrániče, brusle, lezení, plavání v bytě. 

Ale je to za cenu toho, mám dvě sady ručníků + plus jeden navíc. Takže když mi kamarád zavolá, že si zapomněli na chalupu vzít ručníky a jestli jim nemůžu přivézt naše, mám docela problém. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 14:10

My máme dvoumetrovou postel + navazující mimi postýlku, takže místa je dost.
Potrefenáhusa Mne se je zatím daří uspavat najednou, ale je to 4 lety dítě, co už umí víceméně zůstat v klidu a novorozenec na prsu, takže to není žádný velký umění. Určitě přijdou fáze, kdy už to takhle nepůjde (třeba už ale syn bude usinat sám, proboha už).

Jinak celkove musím říct, ze ten věk staršího je fakt velký ulehčení. Všechny takový ty věci s oběma, kterých jsem se bála, jako eskalátory, vystupování z vysoký tramvaje, vypravovani ... všechno už máme za ten týden co jsme doma za sebou a všechno v pohodě

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 14:22

Potrefenáhusa Soucitim, s muzem je to taky boj. My mame dum obrovsky, ale ulozneho mista paradoxne malo. A muz obsadil v patre tri pokoje a detsky pokoj pak vyklizel s velkou nevoli. Uplne vsude ma nejaky stavebni kramy, pily apod. Ma plnou i garaz. Kdyz nekdo z okoli potrebuje nejake naradi, muze si byt jist, ze to mame doma. Takze si u nas sousedi puncuji sneznou frezu, pily, sekacky, privesy nebo ctyrkolku. O nadobach na svarak, skladacim stanu na venkovni akce nebo pipe nemluve. 

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:04

Jos člověk zaplní přesně tolik prostoru, kolik má k dispozici

jinak já si na to hromadění dávám fakt cíleně pozor a představuju si, že to po mě někdo vyklízí.  V nedávné době se u nás v rodinách vyklízely byt a dům a byl to masakr. A ten nejhorší hromadič nás ještě čeká. Nejlepší bylo, když muž během vyklízení přišel do lékárny s velkým prádelním košem plným starých léků. Pohled té lékárnice byl k nezaplacení

Offline Myrtila
5406 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:04
Reakce na MPLee:

Ale je to fakt kouzlo. Nám třeba ještě včera přišlo, že mal obří syslí tváře. A dneska se vzbudil, tváře pryč a nezapnul body co minulý týden nosil s rezervou

​Takhle presne rostl syn jako mimino - napucly se mu tvare a za par dni poskocil v obleceni na dalsi velikost a tvare splaskly

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:26

MP Meri

Já si ten větší věkový rozdíl taky chválím. Každý den jezdíme metrem a to, že starší dokáže na jezdící schody nastoupit sama dost ulehčuje život. Když zahudruju, tak se i sama oblékne...

Offline dzizisketa
9020 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:29

Miminko ožralo sušený pomeranč ze stromečku! Naštěstí bez háčku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:30

Mohučanka když máš to dítě menší, prostě to taky zvládne... musí. Starší to v těch dvou letech zvládal líp než mladší teď

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:41

continuity jasně, my nemáme tu garáž a zatím maličký děti. Takže schovávalme takový to objemný debilní zařízení jako lehátka, židličky, vaničky, kočárky... ale zároveň už se na nás valí ďetská kola a lyže, brusle...

monis zdílíme muže?  kola má aktuálně 3 a uvažuje o 4. Všechny v bytě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:48

MPLee ty lehátka a vaničky je navíc potřeba mít po ruce, to jsou fakt hloupý krámy.

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:53

Evaeva já lehátka ani vaničky nikdy neměla.

To jsme byli v garsonce ve třech, pračka byla v kuchyni. 

Když opravdu nemáš místo, fakt se k těm věcem stavíš jinak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:55

continuity tak ona se vanička vždycky nakonec někam vleze, že jo. My jí měli na pračce, naši na takovém tom  sušáku nad vanou. Lehátko jsem využívala na krmení, takže stálo v rohu kuchyně. To jsou věci jako vánoční stromeček, ony se vlezou, ale když je dáš pryč, zjistíš, jak překážely Mimochodem, přebalovák pořád máme (a nepoužíváme)

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 16:06

Evaeva no já právě ty věci opravdu neměla kam dát. Krmila jsem v autosedačce, kterou jsem stejně potřebovala, vanička byla lavor na prádlo, používala jsem ji necelý první měsíc, pak s díky vrátila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 16:09

continuity já bych na ty čuňata autosedačku používat nemohla, kolikrát jsem převlékala i sebe. Vaničky jsme vystřídali rovnou dvě, ale zrovna tu můžeš mít klidně ve vaně a vyndavat akorát, když se jdeš umýt To je spíš o preferencích.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 16:23

MPLee evidentně, o čtrvtém taky uvažuje, ale ještě se nesmířil s myšlenkou, že by jedno musel dát pryč

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 16:28

Evaeva Víš co, jsou věci, který dvouletak nebo triletak nezvládne, ani kdyby stokrát chtěl. Jako třeba se sám osprchovat, utěšit si zadek, obsloužit se z ledničky atd. To všechno strašně pomůže.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 16:39

MP Meri jojo, to je jasný. Bohužel většinu z toho u nás nezvládá ani ten pětiletý včera jsme ho dlouze přesvědčovali, aby si namazal palačinku, což jeho mladší bratr zvládá už minimálně půl roku. Tyhle "podružné" věci jdou kolem něj.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 19:21

Lukasko si cucol z kapsickoveho termixu, 2 dni otvoreného a polozeneho v obývačke.  

Ja to ten jeho bordel denne neriešim,  tak som si to nevšimla, že to tu má. 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 19:28

MP Meri některé věci zvládnout opravdu nemůžou, ale menší rozestup opravdu donutí matku i starší dítě naučit (se) některé věci dřív. Zrovna to cestování jsem poslední tři měsíce se starším trénovala, kdybych měla jen jeho, do čtyř let ho při nastupování držím za ruku. Ve dvou a půl skvěle zvládal i příměstský autobus, kde musel dost dlouho sedět sám na místě, které si našel, než jsem ukázala řidiči průkazku a nechal mě milostivě nastoupit s kočárkem.

To byla mimochodem doba, kdy jsem si tu stěžovala na lidi, kteří mu mermomocí chtěli pomáhat a někteří ho dokonce chtěli vzít do náruče. Byly z toho hrozné hysterie kolikrát. A to moje postěžování tu bylo nazváno přepíčeností.

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 19:48

letfenixa To by nemělo vadit, to by to musel mít někde na topení. ;-)

Pinot Noir Tak to je dobrej, já bych mu asi taky chtěla pomoct, ale asi bych se prvně zeptala. Ono těžko odhadnout jaký dítě to umí a s jakým je to výjimečná situace a jede se poprvé, podruhé. Ale to starší dítě se fakt naučí, kolikrát že i prostě musí, nejde to jinak a je to jakoby ,,násilím,, nebo prostě přes řev, protože to tak prostě být musí.